VODENJE IN VARSTVO

Vodenje

Temelj vodenja je individualni partnerski odnos med uporabnikom in strokovnjakom, ki enakopravno sodelujeta pri uresničevanju uporabnikovih potreb in želja ter pri reševanju osebnih težav in stisk. Uporabnikom se pomaga, da ohranjajo pridobljena znanja in se učijo novih, za vsakdanje življenje pomembnih veščin.

Delujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Pooblaščena oseba zavoda za varovanje osebnih podatkov je g. Blaž Kosi. Njegovi kontaktni podatki so: 

naslov: VDC POLŽ Maribor, Park mladih 4, 2000 Maribor

e-naslov: info.polz@vdcpolz.si

telefon: 02/320 86 55

 

ZAPOSLITEV POD POSEBNIMI POGOJI

S posamezniku prilagojenim vključevanjem v delovni proces uporabnikom omogočamo, da odkrijejo in razvijajo svoje sposobnosti ter s pomočjo delovnih obveznosti doprinesejo k svojemu napredku in razvoju.

Lastni program

Uporabniki izdelujejo izdelke iz naravnih in okolju prijaznih materialov kot so les, glina, tekstil, slama, svila, steklo, papir in ličje. V ustvarjalnem vzdušju nastajajo torbice, nakit, svečniki, voščilnice, blazine in številni drugi izdelki.

Sodelovanje s kooperanti

Sodelujemo z različnimi podjetji in posamezniki, ki potrebujejo pomoč pri delu, primernemu za naše uporabnike. Z veliko mero natančnosti razvrščajo, sortirajo, prelagajo, zlagajo, deklarirajo, sestavljajo in pakirajo v različno embalažo.

Čajnica pri Ginku

Privoščite si čaj, kavo, zeliščne in sadne mešanice, naravne sokove, torte, pite in ostale okusne slaščice, ki jih pripravijo naši uporabniki. Vabljeni v dobro družbo od ponedeljka do petka, od 8. do 15 ure, na sedežu POLŽ-a, Park mladih 4, v Mariboru.

Pralnica

Pranje in likanje inam zaupajo podjetja, gostinski lokali, zdravstvene ordinacije, športni klubi in številni posamezniki. Posebnost naše pralnice je, da v njej delajo večinoma moški.

Varstvo

Varstvo uporabnikom zagotavlja pomoč pri vzdrževanju osebne higiene, opravljanju vsakdanjih osebnih opravil kot so vstajanje, oblačenje, gibanje in komunikacija, ter pri vključevanju v okolje. Uporabnike spremljamo, jim nudimo podporo in zagotavljamo občutek varnosti.

×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.

Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.