Na vsebino

Novice

VDC POLŽ Maribor na mednarodni strokovni konferenci

30 jun

Kljub izrednim okoliščinam Covid 19 so organizatorji „Udruženje za podršku i kreativni razvoj djece i mladih“ in „Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Univerziteta u Tuzli“ 26. in 27. 6. 2020 odlično izpeljali mednarodno strokovno konferenco: XI International scientific conference „Improving the quality of life of children and youth”.

Srečanje v živo, ki je bilo načrtovana v Bolgariji je nadomestila spletna video aplikacija „Zoom“. Dobre predstavitve strokovnih prispevkov pa zato niso bile okrnjene.

Na konferenci smo strokovne delavke iz VDC POLŽ Maribor na plenarnem delu konference predstavile dva aktualna strokovna prispevka, ki smo ju pripravljale in pisale v mesecih maju in juniju, to je v času omejitev dela v dejavnosti VDC:

- Jasmina BREZNIK, Sabina PETEK, Alenka CVETKO, Aleksandra OCEPEK, Long-term care for older people with intellectual disability

- Sabina PETEK, Nataša HITER RAVNJAK, Europski standardi za izradu lako razumljivih informacija u teoriji i praksi

Vse strokovne prispevke s konference si tisti, ki razumete hrvaško in angleško, lahko preberete v ZBORNIKU 2020, ki je objavljen na spletni strani VDC POLŽ Maribor v rubriki - literatura - prispevki: http://www.vdcpolz.si/stran/14/prispevki

V priloženi mapi s fotografijami pa si lahko ogledate vzdušje in nekaj utrinkov s konference.